12 Şubat 2013 Salı

bembeyaz koltuğum artık MOR






İşte koltuğumun son hali  .

Bembeyaz koltuğum artık MOR. Şimdi örtü kullanmadan rahatla oturuyoruz. 

Nasıl yaptım:  Makinam tüm kılıflarımı almayacağı için minderleri sonraya bıraktım , önce zemin kılıfını kurban etmeye karar verdim.:))) 

VİKTORYA marka kumaş boyasını 10 paket kullandım ( 1 paket yaklaşık 200 gr kumaş için) 1 sefer için tarifindeki gibi her paket için 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz ve yarım şişe fiske  (renk sabitleyici -boya alırken yanında isteyin) kullandım. Boyanın üzerinde 90 dereede ve sıkmadan yıkayın diyor ama ben 60 derecede uzun programda yıkadım . Ama yıkama bitene kadar neredeyse başından ayrılmadım makinanın.  Program bitince  baktımki SONUÇ MÜKEMMELLL......

Hemen ardından minderleri attım ama
boyam az kalmıştı elimde, minderlerde daha az olduğu için endişesizce  hemen onları boyamaya geçtim. Ancak çıkardığımda katlı yerlerinde bazı bölümlerinin beyaz kaldığını gördüm. Ertesi gün hemen 5 paket daha boya alarak işlemi yeniledim . İşte bu sonuç çıktı ortaya...Şimdi yepyeni bir koltuğum var.. Minik yastıklarımla da çok sevdim:::)))))

2 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba benimde ikea 3,5 kişilik beyaz bir koltuğum var kumaşı sizin koltukla aynı sayılır. benim 90 cm den 2 sırt yastığı, 90*90cm dende 2 oturma yastığı. küçük 2 adet yastığı, 2 ayrıda kılıfı var. sizce 15 paket yetermi ?

Unknown dedi ki...

en az 20 paket almanızı tavsiye ederim 5 paket yeterli olmayacaktır dalgalanmalar kalıyor bu kez aynı işlemi tekara etmeniz ve daha fazla boya kullanmanız gerekece