1 Mart 2013 Cuma

küçük ev dekorasyonu için fikirler


Küçük ev ve bununla birlikte küçük odalar, dekorasyonda işinizi zorlaştırabilir. Yalnız küçük bir evi, iyi bir şekilde analiz ederek daha uygun seçimler yapabiliriz. Böylece küçük ev dekorasyonu için işe yarar ve büyük çözümler elde edebiliriz. Planlı bir şekilde ilerleyerek, küçük alanın verdiği dezavantajlardan kurtulmak yine elimizde.
Örnek alabileceğiniz, küçük ev dekorasyonu için fikirler ve modeller:
küçük ev dekorasyonu örnekleriküçük ev dekorasyonu
* Küçük ev dekorasyonu için ilk etapta aklınızda büyük ebatlı mobilyalar, aksesuarlar varsa bunları unutmalısınız. Örneğin
küçük bir salonda büyük ebatlı ve şahşahalı bir oturma grubu kullanımı, odayı daha fazla daraltabilir ve yoğunluğa sebep verebilir. Yine aynı şekilde büyük bir avize kullanımı veya tablo kullanımı, uygun olmayacaktır. Bunları göz ardı etmeyerek, evinizi döşemeye özen gösterebilirsiniz.
* Size klasik gelebilir ama küçük ev dekorasyonu için odalarda hakim olan renk skalasının da önemi var. Dar odalar için daha açık tonlar ve pastel renkler geniş bir sunum sağlayabilir. Küçük ev dekorasyonu için odaların tavanının açık renkte (beyaz) olmasına bilhassa önem gösterin. Duvar renkleri, eşyalarda hakim olan renkler de açık tonlarda olursa tadından yenmez bir görünüm ortaya çıkacaktır. Yalnız koyu tonları kullanmaktan da korkmayın. Çünkü kullanacağınız tonlar arasında geçişi doğru bir şekilde sağlarsanız, odayı küçültmekten ziyade daha hoş bir görünüme kavuşmasına el ayak olabilirsiniz.
Doğal görünüm odaya ferahlık ve huzur katacağından, mümkün oldukça doğallığı bu küçük ev dekorasyonu için kullanabilirsiniz. Öncelikle yeterince güneş ışığından faydalanabilirsiniz. Yapay aydınlatmanın yerine, doğal aydınlatma daha önemlidir. Ahşap tonu ile birlikte kullanacağınız  beyaz, yeşil, mavi ve toprak tonları bu doğallığı evinize taşıyacaktır. Bu bilgiye de dikkat edebilirsiniz.
* Çoğu kişi bu ayrıntıyı biliyordur ama yine de vermekten kaçınmayalım. Daha dar, küçük ev ve odalarda ayna kullanımı büyük bir avantaj. Aynanın ışığı yansıtmasının yanı sıra, odaya katacağı derinlik izlenimi de küçük odanın daha geniş algılanmasını sağlayacaktır.  Çerçeveli bir büyük ayna ya da duvarı sere serpe kaplayan bir ayna ile yeterli verimi elde edeceğiniz düşüncesindeyim. 
* Pencere yanlarını veya ölü alan sayılabilecek kısımları değerlendirmek için niş uygulamasından faydalanabilirsiniz. Aynı şekilde niş içerisine yerleştireceğiniz ayna ile de daha fazla ışığı yansıtabilir, odanın derinliğine derinlik katabilirsiniz. Dekoratif olarakta şık duran niş modelleri, ufak çaplı aksesuarları sergilemek için de birebir bir uygulamadır.
* Kimi zaman ufak evlerde fazla eşyaları depolayacak alan elde etmekte zorlanabiliriz. Kullanışlı ve fonksiyonlu mobilyalar burada devreye girmekte.  Bazalı yatak ve oturma grubu, depolamada büyük bir öneme sahip. 
küçük ev dekorasyonuküçük ev dekorasyonları
* Eğer salonunuz için bir yemek masasına ihtiyacınız varsa ve yemek masası salon ölçüsü ile uygun değilse açılır kapanır yemek masaları tercihiniz arasında bulunabilir. Kitabeli yemek masaları da ihtiyaca göre genişleyen özelliği ile küçük ev dekorasyonu için öneme sahip fonksiyonlu mobilyalar arasındadır.
* Küçük ev dekorasyonu için halı seçerken nelere dikkat edebiliriz? Halının büyüklüğü, rengi, desen büyüklüğü küçük odalara halı seçerken dikkat edilebilecek unsurlardan. Duvardan duvara bir halı, zeminde kesintiye sebep vermeyeceğinden dolayı tercih edilebilir. Duvardan duvara halı tercihiniz arasında yer almayacaksa parçalı halılarda açık tonlu desenlere sahip ya da tek renk, açık tonlu halılar kullanmalıyız. Büyük desenlere sahip halıları küçük ev dekorasyonu için tercih etmemeye dikkat etmeliyiz.
Odalarda renk kullanımı fazla ise halı renginin daha sade ve tek düze olması yine dikkat edebileceğiniz noktalardan biridir. Düz bir kumaş ile kaplanan oturma grubunuz varsa, desenli bir halı hoş bir birliktelik kuracaktır.
* Bina tasarımına göre salon yapıları farklılık gösterebilir. Kare, dikdörgen ya da L salona sahip olabilirsiniz. Kare ve küçük salonda otura grubunun duvara dayalı olmasına önem verebilirsiniz. L salonda daha az zorlanacaksınız. Yemek masasının konumlanacağı bölümü ve oturma bölümünü rahatlıkla ayırabilirsiniz. Dikdörtgen salonlar için de giriş kısmı önemlidir. Giriş uzun kenardan ise zorlanmıyacağınızı ifade edebilirim. Eğer kısa kenardan bir giriş varsa salona, koridorlaşma olabileceğinden daha dikkat etmeniz gerekir.
* Küçük ev dekorasyonu için aydınlatma sistemleri olarak en direk aydınlatmanın yanı sıra lambader ve masa üstü lamba, ya da abajur kullanılabilir.
küçük ev dekorasyonu modelleriküçük ev dekorasyonu
küçük ev dekorasyonu modelleriküçük ev dekorasyonu örneği
küçük ev dekorasyonu fikirleriküçük evler için dekorasyon
küçük ev dekorasyonküçük ev dekorasyonu örnekleri

Hiç yorum yok: